tiistai 20. toukokuuta 2014

Hetkessä elämisen taito


Tai pikemminkin vaikeus...









Jotenkin sitä aina vaan ihmettelee kuinka vaikeata on elää tässä ja nyt. Näitä kertoja on itsellä ollut harvoja, että pääsee niin rentoon olotilaan, ettei tarvitse miettiä menneitä, tämänhetkisiä tai tulevia asioita. Yksinkertaisesti voi vain olla. Yksi näistä kerroista oli Balilla intialaisen joogagurun joogatunnilla, jossa joogasimme meren edessä bambutalon toisessa kerroksessa. Seiniä ei rakennuksessa ollut, ainoastaan meri kimmelsi edessä ja aurinko paistoi. Aluksi olin nolona, sillä koko ajan olin huolissani siitä, että varmasti olisin salin huonoin joogaaja. Aika käsittämättömiä ajatuksia asiassa, jossa ei edes tarvitse olla se parhain. Kunhan vaan itsellä on hyvä olla. Heti päästettyäni nämä ajatukset mielestä pystyin hengittämään ja olemaan siinä hetkessä. Jopa pelästyin hieman sitä, etten ajattele mitään, tällainen olotila kun on nykymaailmassa niin outoa. Toinen näistä kerroista oli lauantaina vuorilla. Yksinkertaisesti pystyin vain nauttimaan olemisesta ja katsella kauniita maisemia. Jopa nukahdin kovalle kalliolle hetkessä, vaikka usein pitkään saa löhöillä pehmeällä sängyllä ennen kuin meinaa uni tulla. Noh, kaipa sitä tässä viisastuessa osaa sitten useamminkin repäistä itsensä arjesta irti ja tehdä jotain rentouttavaa kauniissa paikassa ilman stressiä suorittamisesta. :D

Kyseinen taulu on kotonamme muistuttamassa juuri tästä elämästä nauttimisesta. Itse olen mestari tekemään suunnitelmia tulevaa varten. Tälläkin hetkellä seuraavan asunnon tapetit on valittu valmiiksi, vaikkei edes asuntoa ole vielä. Ja hyvähän se tulevaisuuden suunnitelmia tehdä, mutta ne eivät saa viedä energiaa tämän hetkisistä asioista. Itsellä on enää todella vähän aikaa Espanjassa jäljellä, joten tätä yritän itselleni muistuttaa usein. Toinen asia mikä on yleinen stressin aiheuttaja on tämä ainainen laihduttaminen ja syyllisyyden tunne, joka pitäisi jokaisesta herkkupalasta tuntea minkä suuhunsa laittaa. Itse syön juuri silloin kun haluan ja mitä haluan. Tämä on herättänyt hilpeyttä kämppiksissäni, jotka elävät paljon rutiininomaisemmin kuin minä ja syövät aina tiettyyn aikaan päivässä, vaikka olisi nälkä jo aiemmin. Mielestäni yksi stressin aihe on vähemmän, jos ei stressaa sitä mitä on jo syönyt. Mielummin sitten seuraavalla kauppareissulla korvaa herkut hedelmillä ja näin saa lisää hyvää mieltä aikaseksi itselle, hedelmät kun ovat niin super hyviä nekin. :)

Kämppikseni löysi aivan ihanan rentouttavan kappaleen pianonsoittoa, jota kuunnellessa ollaan naurettu ja rentouduttu, yksitellen sekä yhdessä. Suosittelen, tepsii nimittäin esimerkiksi tenttistressiin erittäin hyvin. Samaan aikaa laittaa silmät kiinni ja kuvittelee itsensä jonnekin itselle mieluisaan paikkaan. Itsellä se taitaa olla ne rentouttavat hiekkarannat ja meren kohina. ;)  (https://www.youtube.com/watch?v=w-Zcc-OvzA8)
Mun pitääkin tästä kohta kiiruhtaa päivän viimeiselle luennolle. 

Rentouttavaa tiistaita :) 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti