perjantai 7. maaliskuuta 2014

All you need is a dog





  
  
  






     Käytiin kaverini kanssa auttamassa Zamorassa sijaitsevalla koiratarhalla vapaaehtoistyöntekijöinä jokunen aika sitten. Zamora on Salamancasta reilun tunnin ajomatkan matkan päässä pohjoisessa. Vietiin koiria ulos lenkille, sillä muuten ne vain viettävät aikaa noissa pienissä ja erittäin ankeissa häkeissä. :( Muutenkin tarha on erittäin pieni ja epäsiisti. Koirat on kyllä olosuhteisiin nähden erittäin iloisia ja osa tietysti pelokkaita. Tuolla tarhalla on yksi ainoa työntekijä ja koiria on monia kymmeniä, joten lähinnä vapaaehtoiset pystyvät viemään koiria ulos. Muut vapaaehtoiset olivat erittäin ystävällisiä ja jaksoivat ihmetellä, miten olemme niin pitkän matkan päähän jaksaneet matkustaa ainoastaan ulkoiluttaaksemme koiria, että eikö niitä nyt lähempää löytyny. :D No, lähempänä sijaitseva Salamancan koiratarha ei ollut vastannu kaverini sähköposteihin ja netissä ei ollut osoitetta, joten paikan päältä kysyminenkin oli hieman haastavaa, joten eipä tainnut löytyä. 
      Tän reissun jälkeen käytiin Salamancassa järjestetyssä tapahtumassa katsomassa dokumenttia galgoista (espanjan vinttikoira). Tapahtumassa oli myös monia galgoja ja voi että miten sulosia! Oon itse ihan hurahtanut galgoihin ja sellaisen haluaisin viedä myös mukanani Suomeen. <3 Samalla kyselimme paikan päällä Salamancassa sijaitsevan tarhan sijainnista ja josko siellä voisi myös käydä auttamassa. Mennään nyt sunnuntaina auttamaan siivouksessa ja viemään koiria ulos. Sain sovittua meille kyydinkin, sillä tarha sijaitsee hieman sivussa eikä sinne pääse bussilla. Tarhaa on kuulemma just remontoitu ja koirilla on paremmat tilat, mikä on erittäin hyvä juttu. Huomaa, että täällä Espanjassa koirien tai yleensä eläinten arvostus ei oo yhtään niin suurta. Metsästäjät yleensä hylkää kaikki metsästys koirat (lähinnä Podencot ja Galgot) metsästys kauden loputtua ja hankkii uudet taas uuden metsästyskauden alussa. Kuten dokumentissa kerrottiin, niin metsästäjät testaavat parhaimpia koiria tosi hirveillä tavoilla. :( Osa sitoo ne auton perään ja ajaa pitkiä matkoja nopeasti ja sitten valitsevat ne koirat metsästykseen, jotka ovat "läpäisseet" tämän testin. Loput haavoittuneet ja kuolleet koirat heitetään pois. Myös koiria poltetaan, hirtetään ja kidutetaan kostoksi huonosta menestyksestä metsästyksessä. Tietysti näitäkään ei pidä yleistää kaikkiin metsästäjiin, että varmasti niitäkin löytyy ketkä pitävät hyvää huolta koiristaan, mutta koiratarhoilla koirien määrä kyllä kertoo sen, että on paljon ihmisiä joiden tulisi ottaa vastuuta koiristaan. Oon kyllä niin iloinen että koko ajan vähenee koirien huono kohtelu ja monet ihmiset vastustavat sitä ja pelastavat, adoptoivat, valistavat ja tekevät vapaaehtoistyötä tällaisen ehkäisemiseksi. Nähtiin itsekin monia metsästäjiä aseet olalla ja hirvee määrä koiria juoksenteli niiden ympärillä. Oli kyllä vähän outo olo ku ne aseet oli tosi isoja ja vähän väliä kuulu laukauksen ääniä.
       Mekin aletaan olla koko ajan varmempia siitä, että galgon hankkiminen täältä ois meille se oikea ratkaisu. Tää on meillä ollu jo pari vuotta vakavassa harkinnassa ja näillä näkymin ensi syksynä käydään sellainen hakemassa meille. Omasta mielestä on tällä hetkellä hyvä, kun pääsee tutustumaan tähän toimintaan ja näkee niitä koiria ja huomaa selvästi, että joidenkin koirien kanssa synkkaa heti paljon paremmin kuin toisien. Niilläkin on niin erilaisia luonteita ja toiset on niin paljon sosiaalisempia ihmisten kanssa ja haluaa rapsutusta ja toiset taas eivät ota yhtä paljon kontaktia ihmiseen. En arvostele niitä ketkä haluaa hankkia pennun kasvattajalta, mutta tääkin on hyvä tapa ottaa itselle koira! Eikä kannata ajatella, että kaikki ois jotenki kirppusia/likasia ja mielenvikasia. Katsokaa nyt tota ihanaa valkosta nalle karhua, joka oli aivan ihastuttava! Jos mulla olis iso talo ni voisin niin adoptoida sen itelleni. :D Ja tietty pentujakin löytyy, awwws :)

     Täytyy vielä sanoa, että löysin ton taulun "All you need is love... and a dog" Portugalista ja halusin sen niin itelleni, mutta oli vaan liian iso matkalaukkuun. Noh, ehkä löydän jostain sitten vähän pienemmän version tosta. :D 
    

   
     Me and my friend went to do a volunteer work to one dog shelter in Zamora. We took the dogs for a walk because normally they only spend a lot of time in the shelter and don't get to go out much. Some of them were so cute and happy even though the conditions are bad. All the other volunteer workers were amazed how long we travelled (Zamora is an hour away from Salamanca) just to walk the dogs. They kept asking like couldn't we find dogs any closer. :D After this trip we went to see a document of the galgos (spanish greyhound) here in Salamanca and there were also many galgos brought there, aww how cute they are! At the same time we asked if we can help in the shelter here in Salamanca and actually we are going there on this Sunday. We clean their cages and take them out for a walk. The shelter was recently renovated, so I'm happy about that.
      Here the hunters treat the dogs sometimes very badly abandoning them after the hunting season is over and taking the new ones when the next hunting season begins. They also "test" the best dogs in a very horrible ways. Like we saw in the document, they tied the dogs in the car and started driving very fast. In the end, they keep the dogs who pass the test and are able to run fast the long distance. Then they just dump the vounded and dead ones. Also, they hang, burn and torture the dogs for a revenge after bad hunting success. But of course we can't say that every hunter does so and I'm sure there are also good ones but the number of the dogs in the dog shelters tell that people need to take better responsibility. I'm just so happy that this kind of behavior is all the time decreasing and people are working against these kind of attitudes. We saw some hunters, too, while taking the dogs out in Zamora and it made me feel very weird seeing their guns and hearing the gunshots.
     After thinking about having a dog for two years now, we are more and more sure that adopting a galgo  would be the best choice for
us. I think now for me it's a good opportunity to see the shelters and get to know the dogs better so later on we'll choose the right one for us. They have very different characters and personalities and it's great to see how others are much more sociable than the others and some dogs want to be petted all the time while some dogs just like to be more alone. I think adopting a dog is a very good option when thinking about having a dog. They all aren't full of fleas, dirty and have problems with their character. Look at that white teddy bear Cesar who was absolutely adorable! If I had a big house I would totally adopt him. :D And of course they have puppies, too, awww. :)

        I just have to say that I found this picture "All you need is love... and a dog" in Portugal and I wanted to buy it but it was too big to my suitcase. Oh well, maybe next time I'll find smaller one. :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti